Skip to content

Kinderdagverblijf op maat

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_slider admin_label=”Slider” show_arrows=”off” show_pagination=”off” auto=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_slide heading=”Kinderdagverblijf op maat” background_image=”https://www.kleinkindercentra.nl/wp-content/uploads/2015/05/aan-de-keukentafel.jpg” background_color=”#ffffff” alignment=”center” background_layout=”dark” allow_player_pause=”off” /][/et_pb_slider][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Kinderdagverblijf op maat

Bij professionele opvang in een kindercentrum komen veel groepsprocessen en pedagogiek kijken. In overleg met ouders nemen wij deel aan de opvoeding. De groepsprocessen op de opvang zijn voor kinderen erg leerzaam. In zijn/haar latere leven zal een kind voordeel hebben aan geleerde sociale vaardigheden die opgedaan worden in een groep. Het hele leven bestaat uit groepsprocessen: bijvoorbeeld school, het gezin, vriendjes, familie, teamsporten, en later studie en collega’s.

Een kind ontwikkelt zich uit een aangeboren nieuwsgierigheid. Het onderzoekt de wereld om zich heen. Wij zien het als onze taak om hen hierin te begeleiden: we geven vertrouwen, bieden hulp en belonen om de ontwikkeling te sturen en te ondersteunen. Het is hierbij van essentieel belang dat de groepsleiding een liefdevolle, professionele en bovenal positieve houding hanteert, en volgens dit goede voorbeeld de kinderen met respect benadert. Het kindercentrum is een plaats waar kinderen elkaar ontmoeten, en met elkaar leren spelen, delen, samenwerken. Samen eten, slapen en leren met elkaar rekening te houden, van elkaar te leren, leren respect te hebben voor zichzelf en elkaar en waar ze andere ervaringen opdoen dan thuis.

Wij maken in de opvang van 0 – 4 jaar gebruik van verticale groepen van zes tot maximaal zestien kinderen per stamgroep, welke kinderen in staat stellen zowel met leeftijdsgenootjes te leren omgaan als met jongere en oudere kinderen, in een groepsruimte die gericht is op een uitdagende, leeftijdsgericht aanbod van speelgoed en pedagogiek. Op elke groep van twaalf tot zestien kinderen staan twee tot vier pedagogisch medewerkers, al dan niet ondersteund door groepshulpen en/of stagaires. Alle pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van minimaal elke vereiste pedagogische opleiding en alle medewerkers van KLEIN kindercentra zijn in het bezit van een verklaring omtrent het gedrag en ze zijn op de hoogte van de protocollen en handelswijzen bij ongelukken of calamiteiten. Tav het toedienen van medicijnen en het op de buik slapen van baby’s hanteren wij de richtlijnen van de GGD.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen zo veel mogelijk dezelfde en vertrouwde gezichten om zich heen hebben. Wanneer een pedagogisch medewerker ziek is of op vakantie zullen wij dit derhalve zo veel mogelijk proberen intern op te lossen.

KLEIN kindercentra voorziet in de opvang kosteloos in luiers, voeding, drinken, tussendoortjes, middageten en slaapzakjes. Alles dus.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]